Digitális témahét

A Digitális Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben.  A program fontos törekvése, hogy a digitális kompetenciafejlesztés az informatika órán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A részt vevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket technológiával támogatott tanulás során.

Iskolánkban április 10-én a Digitális témahét keretében Fekete Attila, a Feki Webstudio ügyvezető tulajdonosa tartott érdekes interaktív előadást a 11-12. évfolyamos informatikus tanulóknak.

Témája:Honlapkészítés modern eszközökkel

Az előadó egyrészt bemutatta, hogy miképpen épített fel egy programozó egy 11 fős céget. Másrészt rávilágított arra, hogy mit/miket érdemes ma tanulni ahhoz, hogy gyakorlott felhasználó, később esetleg gyakorlott fejlesztő legyen valaki. Az életből jövő példákon keresztül mutatta be, milyen út vezet ahhoz, hogy valaki a hobbijából céget építsen, mit kell ehhez tanulni, milyen előnyökkel, lemondásokkal jár. Az előadás szerves része volt a hallgatóság bevonása, véleményének, céljainak kiaknázása

This entry was posted in Iskola hírei. Bookmark the permalink.

Comments are closed.