Targoncás tanfolyam Sopronkőhidán

OKJ-s targoncavezetői tanfolyamon tanulhattak a kőhidai fogvatartottak.

A Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma vállalta magára a képzés lebonyolítását. Bokor Ákos igazgató úr személyes jelenlétével és felügyeletével folyt az oktatás, melyben iskolánk tanárai vettek részt: Bokor Ákos igazgató úron kívül Pozsgai Tamás és Jókuti Zsolt.

A fogvatartottak mindent megtettek az ismeretek minél magasabb szintű elsajátítása érdekében.

Az elméleti és gyakorlati képzést követően jöhetett a vizsga. A „külsős” vizsgabizottság előtt, a hat tanuló fogvatartott eredményesen szerepelt. A sikeres vizsgák után átvehették az építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető szakmairány) végzettségükről szóló bizonyítványt és jogosítványt.

A képzés finanszírozója a Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft. volt. Valamennyi fogvatartott a Kft-ben dolgozik. Szabadulásukig, betartva a szigorú biztonsági előírásokat, akár targonca vezetőként is segíthetik a termelést.

A kőhidai targoncások, a megszerzett tudással és targoncavezetői jogosítvánnyal készek arra, hogy szabadulásukat követően, egy piacképes szakmával a kezükben, könnyebben visszailleszkedjenek a társadalomba.

SKFB_bizonyítvany osztas_20160111_496_330_02SKFB_bizonyítvany osztas_20160111_496_330_03

Targoncás tanfolyam Sopronkőhidán

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.